Guus Thijssen is net als Frans Bauer, Grad Damen, Frank van Etten en Jannes geboren en getogen in een woonwagen.

Als kleine jongen hoorde Guus vaak dat hij goed kon zingen, toen al stond Guus graag in de spotlight. Guus was toen al een graag geziene jongen en werd geregeld gevraagd om eens wat te komen zingen. Zijn droom werd al gauw dat hij graag zanger wilde worden.

Inmiddels is Guus al sinds 2007 actief als zanger en entertainer waarbij hij niet alleen zijn zangkwaliteiten ten gehore brengt met gevoelige nummers (ballads) maar ook mensen kan entertainen met feestmuziek, waarbij mensen nauwelijks meer kunnen stilstaan en de dansvloer betreden.

Het repertoire van Guus is vrij breed, of het nu gaat om heerlijke ballads of lekkere feestmuziek. Van André Hazes, Frank van Etten tot Tom Jones en Robbie Williams etc. Guus kan worden ingezet tussen bestaande artiesten en solo.

Daarnaast heeft Guus sinds enige tijd ook zijn eigen geluidsapparatuur en geluidsman. Het voordeel, wanneer men Guus wilt boeken en niet de beschikking heeft over eigen geluids- / zanginstallatie, Guus dit zonder moeite kan regelen.